7 Ekim 2010 Perşembe

Sosyal Medya Partisi, Türkiye’de iş yapar mı?

Facebook’ta benzin eylemini örgütleyen işsiz Ümit Akyüz anlatıyor...
Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da ortaya çıkan politik armosferin kaynağı olarak gösterilen Soyal Medya Partisi’nin genel merkezi Facebook, gazetesi Twitter, tlevizyonu YouTube...
Dünyanın en ilginç devrimci örgütü ile karşı karşıyayız! İddaya göre, çok hızlı hareket ediyorlar, hedefe kitleniyorlar, rejimleri sarsıyor, diktatörleri yıkıyolar...İşlerini bitirip evlerine dönüyor, ortalama 12 saat bilgisyar başında oturup, sanal çiftliklerde tarım yapıp, şehirler kurup, poker-okey oynayarak, flört edip ve web sayfalarını beğenerek zaferlerinin tadını çıkarıyorlar!
Yukardaki satırlar dünya medyasının son dönemde yaptığı haber ve sığ analizlerinin kısa bir özeti. Yazılanlara bakarsak birkaç yıl sonra isyancı halk yığınlarının meydanlara dökülmesine gerek kalmayacak
Bir tıkla devrim gelecek, yazılan üç-beş satırla bütün olumsuzluklar silinecek. Zaten Türkiye’de de gerçek hayatın içinde örgütlü siyaset yapan, konuşan, tartışan, bilinçlendiren, dönüştüren ilericilere yönelik “Siz geri kafalısıız, artık hayat sanal alemde akıyor, insanlar bir araya geliyor, rejimleri sarsıyor, diktatörleri deviriyor” cümleleri çoğalıyor. Peki, Sosyal Media Partisi, Türkiye’de iş yapar mı? 20 milyon Facebook kullanıcı hesabı bulunan ülkemiz bu partiye şans verir mi?
Malum, Ortadoğu ve Afrika’da yaşanan halk hareketleri petrol fiyatları 110 doların üstüne çıkınca benzine de ardı ardına zam geliyor. Benzinin litre fiyatına 4.15 tl’ye ulaşmasının üzerine Almanya’dan 2 yıl önce memleketine dönen ve işsiz olan 2 çocuk babası Ümit Akyüz, benzin fiyatlarındaki artışı protesto etmek için 1 ay önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta  eylem çağrısında bulundu.
Bir aylık çalışmanın ardından benzin fiyatlarını protesto etmek amacıyla gerçekleştiilen eyleme sadece 5 kişi ve 7 kişi katıldı. Katılımın az olmasına tepki  gösteren Akyüz, Facebook’ta 658-700 kişinin eyleme katılacağını söylediğini belirtti.
Akyüz, “ Böyle bir şey olmaz. Demeki halk hayatından memnun. Hiç kimse benzin fiyatlarından rahatsız değil. Herkesin eyleme katılmasını beklerdik. Olmadı. Söyleyecek birşey bulamıyorum” diye konuştu.
Eylem gösterdi ki sanal dinamizmin ülkemizde gerçek hayata yansıması 100 kat daha az oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder